Noć muzeja

Kosjerić

Noć muzeja

„Nađinim očima“

Izložba "Mladi" je tradicionalna trijenalna izložba koja se održava u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović” od 1971. godine sa ciljem prezentacije i afirmacije mladih umetnika sa završnih godina studija i postdiplomaca.

„Nađinim očima“ je izložba fotografija Nađe Blagojević, učenice 7. razreda osnovne škole iz Kosjerića, koja je svojim radovima zavredila pažnju kod svojih nastavnika, školskih drugova i sredine u kojoj živi. Postavka u najvećem broju sadrži portrete Nađinih drugarica i drugova, slike sa motivima kosjerkog gradskog života, kao i fotografije nastale tokom putovanja ili praćenjem različitih kulturnih događaja.

KUD „Dukat“ Olge Grbić 5

KUD „Dukat“ iz Kosjerića osnovan je 1995. godine kao društvo za scensko-umetniču delatnost. Osim scensko-umetničke delatnosti, Društvo priključuje svom radu i aktivnost na polju afirmisanja i baštinjenja srpske folklorne tradicije, i to osnivanjem muške i ženske grupe starog pevanja u Srba. „Dukat“ je učesnik mnogih manifestacija širom zemlje i osvajač brojnih priznanja. Poseban kurizitet KUD-a „Dukat“ je prva srpska etno opera „Vođevena“ i etno opereta „Ružino polje“. Pored ovih, u KUD-u svoje aktivnostii sprovode i književna, plesna, filmska i druge sekcije.

telefon: 064/334-77-54 e-mail: prosutiiznutra@gmail.com