Noć muzeja

Na talasima slobode

Autor: [Radio.Nica]

U kom ritmu igra sloboda? Koju pesmu čuješ u glavi dok razmišljaš o slobodi? Na koji način su se popularna muzika i slobode stapale na našim prostorima saznaj u programu koji se specijalno za Noć muzeja emituje iz Studija 6 Radio Beograda i prenosi uživo na programu kultne Dvestadvojke.

Koncerte domaćih muzičara i intervjue prati multimedijalna izložba fotografija uz emitovanje audio snimaka iz dva značajna projekta u istoriji Beograda 202 koji su pomerili granice slobode - Indexovo radio pozorište i Hit nedelje.

Program za Noć muzeja u Studiju 6 Radio Beograda traje od 20.00 do 23.00

Izložbe Radio Beograda 202 počinju od 16.00 i trajaće do 24.00 u zgradi Radio Beograda, ulaz iz Hilandarske ulice. Program posvećen temi Noći muzeja proticaće i u duhu obeležavanja pola veka postojanja ovog radija. U 21.00 počinje specijalna „Dvestadvojkina“ emisija iz Studija 6 Radio Beograda. Ova debatna muzička emisija biće prenošena uživo na talasima Radio Beograda 202, a obezbeđen je i video-strim na Fejsbuk stranici ovog radija. O slobodi i razvoju rok i pop muzike, o muzičkoj slobodi i pomeranju granica govoriće poznati i priznati muzički novinari, kritičari i biografi koji prate tzv. popularnu muziku na ovim prostorima – Petar Janjatović, Aleksandar Žikić, nekadašnji voditelji Hita nedelje - Raša Petrović i Ljuba Trifunović, kao i muzičari, među kojima ima i onih koji su i danas aktivni. Osnovna tema je nastanak i razvoj popularne muzike u Srbiji, ali će biti obuhvaćena i svetska scena, s obzirom na to da se 2019. godine obeležava i 50 godina Vudstok festivala. U muzičkom delu programa uživo će svirati mladi i stari rok end rol bendovi i izvođači: Dejan Cukić, Branko Marušić Čutura i „Haunting souls“, „Stari majstori“, „Vinili“, Vlada i Banana...