Noć muzeja

Lude note za Vespa pilote

Ogledalo - surovo iskreni (ne)prijatelj ili omiljeni saveznik? U službi istine, lepote ili taštine? Raskošna zidna ili ona mala, praktična, za svaku avanturu?

Ove noći upoznaj se sa čak četiri nova eksponata Vespa muzeja i otkrij njihove priče, kao i priče njihovih starijih kolega koji su, svaki na svoj način, neraskidivo vezani za neko lepše, pomalo nostalgično lice Beograda.

Samo u Noći muzeja biramo Vespa himnu, pa ne zaboravi da daš svoj glas za note uz koje će ovaj muzej i njegove vespe još dugo, dugo da plešu!

Vespa muzej Srbija Brzakova 2

„Vespa club Srbija“ po ugledu na „Museo Piaggio“ iz Ponteoere, a povodom 71. rođendana svog najistaknutijeg člana Zorana Luburića – Lubure, otvara „Vespa muzej Srbija“ u Beogradu.Jedinstveni muzej Vespiu Beogradu je proizašao iz ideje da se posetiocima predstavi nesvakidašnja kolekcija Piaggio modela vespi na jednom mestu, na kome mogu videti raličite modele koji su zaslugom poštovaoca i korisnika ovog skutera dovedene u stanje besprekornosti.Ideja o osnivanju muzeja Vespi u našem gradu je postajala unazad deset godina, ali je veliko interesovanje za izložbu, „Vespa- 55. Godina u Srbiji“ koja je održana oktobra 2012.godine u Galeriji Progres u Beogradu dala snage i volje da kolekcija postane pristupačna još širem broju zaljubljenika u Vespe putem interneta i kroz muzejsku postavku. I pored nedostataka prostora (muzej se nalazi u podzemnoj privatnoj garaži) želja nam je da ono što su majstorke ruke Zorana Luburića i nas ostalih članova klubova Beograda i Valjeva napravile, prikažemo posetiocima.

e-mail: vladavespa@gmail.com website: http://vespamuzejsrbija.rs/|www.vespamuzejsrbija.rs