Noć muzeja

Kada znam, onda i mogu

Izložba 12 karikatura Milene Pavlović Barili iz 1923. godine.

Šta nam je neophodno da bismo zaista bili slobodni? Pre svega, znanje! Znanje i informacije nam daju slobodu samostalnog donošenja odluka. A kako to da se postigne? Prošetaj sa nama kroz istoriju i saznaj na koji način su hemičari i ostali naučnici koristili stečena znanja da olakšaju naš svakodnevni život i poboljšaju njegov kvalitet, ali i sačuvaju planetu na kojoj živimo.

Kroz niz eksperimenata otkrij kojim postupkom se dobijaju različiti industrijski proizvodi, od najlona do sapuna, ili pak čemu sve može da posluži plamen i kako najbolje da ga kontrolišemo. Upoznaj se sa najvažnijom hemijskom reprezentacijom poznatom kao Mendeljejev periodni sistem elemenata, a takođe preispitaj različite načine na koje mogu da funkcionišu laboratorijski instrumenti!

U 19.00 i 22.00 Šou program

Hemijski fakultet - Univerzitet u Beogradu Studentski trg 12-16

Delatnost Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu jesu visoko obrazovanje i nauka. Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu je akreditovan za devet studijskih programa na osnovnim (3), integrisanim (1), master (3) i doktorskim (2) studijama. Naučni rad ostvaruje se kroz osnovna, primenjena i razvojna istraživanja na nacionalnom i međunarodnom nivou, a u cilju razvoja nauke i struke, podizanja kvaliteta nastave, razvoja naučnog i nastavnog podmlatka, uvođenja studenata u naučni rad. U okviru Fakulteta formirana je Zbirka velikana srpske hemije u kojoj se nalaze značajna originalna dokumenta, muzejski eksponati starih aparatura i hemikalija.

telefon: 011/3282111 e-mail: nauka@chem.bg.ac.rs website: http://www.chem.bg.ac.rs|www.chem.bg.ac.rs

U okolini

2 Koncert učenika srednje muzičke škole "Vojislav Vučković"
Koncert učenika srednje muzičke škole "Vojislav Vučković" Pedagoški muzej
3 Ruku pod ruku sa robotima
Ruku pod ruku sa robotima Pedagoški muzej
4 Reč po reč – igralište! Lagunini pisci za vas
Reč po reč – igralište! Lagunini pisci za vas Pedagoški muzej
5 U ogledalu
U ogledalu Etnografski muzej