Noć muzeja

Subotica

Noć muzeja

Izložba “Umetnička sloboda izraza u obrazovanju”

Godišnja izložba polaznika škole za likovnu i vizuelnu komunikaciju “deMedici” pod nazivom “Umetnička sloboda izraza u obrazovanju”

Godišnja izložba polaznika škole za likovnu i vizuelnu komunikaciju „deMedici“ u okviru koje će biti prezentovani radovi iz crtanja, slikanja, fotografije, modnog dizajna, grafičkog dizajna, grafike, geometrije i perspektive.

Izložba će biti otvorena uvodnim govorom i dodelom diploma najboljim učenicima i čitanjem poezije uz baletski performans osnovne baletske škole „Raičević“ (klasičan i savremen balet)

Škola za likovnu i vizuelnu umetnost “deMEDICI” Rudić ulica 3

Nalazi se uz jugozapadni bedem Gornjeg grada, u neposrednoj blizini spomenika ,,Pobednik'' i Kralj kapije. Bunar je izgrađen u periodu od 171. do 1731. godine, za vreme barokne austrijske rekonstrukcije tvrđave. Na planovima tvrđave tog vremena ovo zdanje označeno je kao ,,Veliki bunar''. Naziv ,,Rimski bunar'' prvi put je zabeležen u XIX veku, a a nastao na osnovu narodnih predanja koja stare građevine, čije je poreklo zaboravljeno, često pripisuju ,,Rimljanima''. Kroz zasvedeni hodnik dolazi se do centralnog prostora sa bunarom prečnika 3.40 m i dubine 51m (dno bunara je niže od dna reke Save). Niz dva spiralna stepeništa, od kojih je jedno služilo za spuštanje, a drugo za penjanje ljudi i stoke, silazi se u bunar do dubine od 35.30 m , gde se nalazi polukružni hodnik.