Noć muzeja

Kruševac

Noć muzeja

Izložba fotografija Ivane Neckov Grubišić

Otvaranje Izložbe fotografija Ivane Neckov Grubišić

Pripremajući se za bilo koje putovanje, osim kofera, mape i foto aparata, sa sobom treba poneti dobru energiju, svoju unutrašnju lepotu... Samo na taj način moći ćete da prepoznate lepotu koje se nalazi u mestu vašeg odredišta. Kolorit, ljudi, arhitektura, užurbanost evropskih prestonica i dekadentni šarm svakodnevnog života u njima, stali su u oko mog objektiva u poslednjih par godina. Ivana Neckov Grubišić

Ivana Neckov Grubišić rodjena u Kruševcu. Studirala Istoriju umetnosti na Filozofskom Fakultetu u Beogradu. U TV Beograd radila na poslovima realizacije i marketinga, a u Dopisništvu RTS-a u Krusevcu kao online montažer. Montirala preko 30 filmova i emisija od kojih su mnogi nagradjeni prestižnim medjunarodnim nagradama. Fotografijom se bavi od srednjoškolskih dana.

Galerija KCK

Galerija Kulturnog centra Kruševac, postoji sa tom namenom, već skoro 16 godina. Osnovni motiv za osnivanje bila je stalna potreba za izlaganjem, pre svega kartikatura Festivala „Zlatna kaciga“ a i sve većeg broja umetnika koji su u potrazi za galerijskim prostorom želeli da održe samostalne ili grupne izložbe.

Kao sastavni deo likovnog programa, ova galerija je otvorenog tipa, bez stalnog konkursa za umetnike na godišnjem nivou. Ima umetnički savet, čiji su članovi Jelena Ivanović (ULUS), Dejan Aksentijević (ULUS) i Maja Olić (ULUPUDS), tako da umetnicima koji konkurišu za prijem u udruženja pruža kompletnu recenziju kroz katalog i medijsko pokriće. Prostor je koji izlazi iz okvira stereotipa i publika je za ovih šesnaest godina naučila da tu uvek vidi nešto novo, sveže, a zašto ne, i alternativno. Zato su i na otvaranjima i tokom trajanja izložbe dobro posećene. Kruševljani imaju stečenu naviku posete izložbama u ovom prostoru, bez obzira da li se radi o građanstvu ili đacima.

U okviru likovnog programa ustanovljen je ciklus izložbi pod nazivom „Predstavljanje mladih likovnih stvaralaca“ koji ima za cilj da pruži izlagački prostor neafirmisanim mladim umetnicima, kako akademskim tako i studentima, učenicima umetničkih škola ali i onima koji sve to nisu a bave se likovnom umetnošću. Svaki umetnik koji prođe kroz umetnički savet dobija prostor za izložbu, katalog, plakat, najavu u medijima, svečano otvaranje sa skromnim koktelom.

Opremljena je raster mrežom, šinama, staklom, postamentima (pozajmljenim po potrebi) tako da je u stanju da obavi i komplikovane zadatke izlaganja.