Noć muzeja

Subotica

Noć muzeja

Izložba „CroArt“

Izložba slika članova hrvatske likovne udruge „CroArt“ (Woodstock Pub)

Izložbom u sklopu manifestacije „Noć muzeja 2019“ predstavljeno je petnaestak slikara amatera putem slikarskih radova u raznim tehnikama (pasteli, akvareli, ulja na platnu). Neki od njih odranije su poznati subotičkoj publici, a njihova djela izraz su njihovih ličnosti i sklonosti, te predstavljaju ostvarivanje pojedinačne poetske slobode i tako se uklapaju u ovogodišnji moto „Noći muzeja“.

Lokacija izložbe: Woodstock Pub, Matije Gupca 4, Subotica

Hrvatska likovna udruga „CroArt“ Subotica Beogradski put 31

Hrvatska likovna udruga »CRO ART« iz Subotice osnovana je 25. siječnja 2011. godine. Okuplja amaterske i profesionalne likovne umjetnike, kao i ljubitelje likovne umjetnosti. Udruga broji 40 članova.

Ciljevi udruge su: poticanje i afirmacija likovnog stvaralaštva i umjetnosti; čuvanje, njegovanje kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo; organizacija umjetničkih kolonija, samostalnih i skupnih izložaba; organizacija predavanja, tribina, posjeta galerijama i muzejima.

Programi i projekti: HLU »CRO ART« organizira međunarodnu Umjetničku koloniju »Stipan Šabić« u sjećanje na istoimenog likovnog umjetnika i pedagoga iz Subotice. Osim ove, udruga organizira i Umjetničku koloniju »Pannon – Subotica« koja okuplja likovne stvaraoce iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. Ova likovna manifestacija organizira se jednom u godini u sve tri spomenute zemlje.

»CRO ART« ostvaruje suradnju sa udrugama u zemlji i inozemstvu sudjelovanjem u likovnim programima poput kolonija, radionica i sl. Dosad je ostvarena suradnja s udrugama iz Županje, Vinkovaca i Belišća u Hrvatskoj, Segedina i Kiškunfeleđhaza u Mađarskoj, te Plavne, Bača i Šida u Srbiji.

Redovita aktivnost udruge je i godišnja skupna izložba članova »CRO ART«-a, te izložba radova nastalih na Umjetničkoj koloniji »Stipan Šabić«.

telefon: 024-555-072