Noć muzeja

Granice (ne) mogućeg – priče sa carine

Filmska priča za prave detektive!

Dobro otvori oči u noći, čekaju te ispovesti u koje nije lako poverovati, ali i dokazi u koje nećeš moći da posumnjaš!

Borbom protiv prekograničnog kriminala carinska služba Srbije svakodnevno aktivno štiti društvo i doprinosi očuvanju bezbednosti svih građana. Međutim, njihove pogranične priče često se graniče sa realnošću i dobijaju neverovatne obrte.

Samo u Noći muzeja saznaj šta se sve krijumčarilo u jednom termosu, ali i u tegli ajvara, na koji način su sasvim novu namenu dobijale kartonske ambalaže od mleka i sokova, muzički instrumenti, kao i zbog čega su se sve „klonirali“ krovovi prevoznih sredstava.

Uprava carina Republike Srbije - Granice (ne) mogućeg – priče sa carine

UK Stari Grad Kapetan Mišina 6a

UK Stari grad je jedna od najznačajnijih referentnih tačaka savremene kulture u Beogradu. Community hub, nastao na tradiciji Školigrice i Škozorišta – Centra za kulturu Stari Grad (Ljubice Beljanski Ristić), koji je u svom drugom životu, za 5 godina svakodnevnog rada pokriva vizuelni program, film, pozorište, muziku, radionice i festivale, pop kulturu…

Filmstreet, Velika očekivanja, Biseri iz upravničkih fioka, Rock’n’Dorćoll, Amstel Unplugged, Trezor omaži, Evropske prestonice kulture, Weightless.rs, jazz scena DasBoot, tek samo su neki pojedinačni naslovi i derivati proistekli iz portfolia Parobroda. Kuća Đure Jakšića u Skadarliji deo je njenog organizacionog ustrojstva.

Njegov bioskop od 37 mesta po imenu najčuvenijeg srpskog filmskog glumca “Dragan Gaga Nikolić” je ekskluzivna repertoarska dvorana namenjena novom domaćem igranom filmu i televizijskoj kinoteci. Klavir hol Arsena Dedića u spomen na najvećeg regionalnog kantautora, kamerni je prostor reprodukcije live nastupa nacionalnih džez i pop klasika. Takođe džez klub u podrumu, inspirsan je programski njujorškim Village Vanguardom, imenom po čuvenom filmu Volfganga Petersa.

Ovaj vibrantni multitasking/multimedijalni prostor lokalne samouprave Starog grada i savremene kulture Beograda na reminiscenciji pop kulture 80’ i SFRJ empatije, reafirmiše i reintegriše jedinstveni evropski kulturni prostor na prostoru Zapadnog Balkana.

Dosegao je Zagreb, Rovinj, Esen, Dortmund, Duizburg,Turku,Talin, Helsinki, Gimaraeš, Bragu, Porto, Košice, Lublin, Bratislavu, Trst, Đenovu, Tulon, Aix, Arl, Marselj, Umeu i Stokholm, Plzen, Prag, Drezden, Vroclav, Lođ, Poznanj, Gdanjsk, Varšavu, a jedini u prestonici izdaje lokalpatriotski kvartovski fanzin koji povezuje Dorćol, Palas i Savamalu.

UK Stari grad je institucionalni ledolomac i remorker alternativnih formata, od postulata otvorenih vrata preko ideja multukulturalnosti, do mainstrem-a kreativne industrije i socijalnih mreža.

Nalazi se u art deko arhitekturi moderne, zgradi Prvog Dunavskog društva (Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft) iz 1925. austrijskog arhitekte Aleksandra Popa i praškog đaka Stevana Tobolara, sa vidnim uticajem kasne Bečke secesije i Češkog kubizma.

telefon: 011 4142 163 e-mail: office@ukstarigrad.rs website: http://ukstarigrad.rs/|www.ukstarigrad.rs

U okolini

2 Koncert učenika srednje muzičke škole "Vojislav Vučković"
Koncert učenika srednje muzičke škole "Vojislav Vučković" Pedagoški muzej
3 Ruku pod ruku sa robotima
Ruku pod ruku sa robotima Pedagoški muzej
4 Reč po reč – igralište! Lagunini pisci za vas
Reč po reč – igralište! Lagunini pisci za vas Pedagoški muzej
5 U ogledalu
U ogledalu Etnografski muzej