Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

"Galerija OSI ART i Noć muzeja 2019"

Izložba radova osoba sa invaliditetom

Ukoliko uzmemo u obzir česte diskriminacije i izolovanost osoba s invaliditetom shvatamo koliko je za njih važno da se uključe u zajedničke tokove života i da svojim sugrađanima neposredno i na pravi način predstave svoja dostignuća na polju umetnosti.

Naši članovi su pokazali veliku zainteresovanost za umetničke radionice a veoma bitno je da su u radinicama učestvovali i članovi drugih udruženja koje okupljaju osobe sa invaliditetom. Svi oni su dobili priliku da se druže i bave umetničkim stvaralaštvom, slikanjem, vajanjem, štrikanjem, tkanjem. Trenutna postavka izložbe radova osoba sa invaliditetom obuhvata:

  • 60-tak slika na platnu
  • oslikani predmeti od stakla (flaše, čaše, teglice...)
  • predmeti od drveta i stakla oslikani dekupaž tehnikom
  • razni materijali istkani na razboju i ispleteni prstima (kape, rukavice, šalovi, pelerine...)
  • ručno bojeni magnetići
  • obrađeni – rezbareni predmeti od drveta
  • privesci izrađeni od raznih materijala

Dodatni program:

Radionica tkanja i štrikanja prstima. Smatramo da će za sve posetioce biti veoma interesantno da vide ovu retku tehniku.

Udruženje distrofičara Zmaj Jovina 20

Osnovni zadatak i cilj Udruženja je da, sa socijalnih i humanih polazišta, kroz dobrovoljni i stručni rad, vrši zaštitu i podiže kvalitet života distrofičara i njihovih porodica, izgrađivanjem i unapređivanjem odnosa sa okolinom, koji će im obezbediti samostalan i nezavistan život osoba sa invaliditetom. Zadaci Udruženja su da: 1.Okuplja u članstvo distrofičare organizujući ih na ostvarivanju osnovnog cilja Udruženja. 2.Okuplja roditelje i druge članove porodice maloletnih distrofičara i druga lica kao pomažuće članove, koji su spremni da svoje angažovanje i rad stave u funkciju ostvarivanja osnovnog cilja Udruženja. 3.Okuplja u članstvo pravna lica koja svojim uticajem i materijalnom pomoći doprinose ostvarivanju osnovnog cilja Udruženja. 4.Organizuje vaspitno-obrazovne, kulturno-umetničke, sportske, zdravstveno-rekreativne, radne i druge aktivnosti za svoje članove, kako bi angažovanjem u njima prebrodili izolaciju nametnutu hendikepom, razvili svoje prirodne sposobnosti i izabrali oblasti koje ih interesuju za dalji život i rad...i dr.

telefon: 021 524 781 e-mail: udfvoj@eunet.rs website: http://www.distrofijanovisad.org.rs|www.distrofijanovisad.org.rs