Noć muzeja

Dizajn koji menjaš svojim dodirom

U okviru projekta Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina u saradnji sa Nacionalnim savetom Čeha kao i Nacionalnim savetima Vlaha, Roma i Bunjevaca nastala je izložbena postavka „Kulturno nasleđe kroz moj objektiv“.

Šta bi se desilo ako bismo ti dozvolili da promeniš izgled i dizajn jedne naše izložbe? Da li se usuđuješ da pokušaš? Interaktivni dizajn umetnika Radete Pejovića daje ti upravo tu mogućnost!

Toplotom svoje ruke oživi boju njegovih nesvakidašnjih stolica i daj im sasvim novi ton. Zatim se poigraj sa svetlošću i uz pomoć led lampica proveri kako se određene boje i dezeni razlikuju na svetlosti i u mraku. Ovu jedinstvenu postavku doživi ne samo vizuelno, već i taktilno!

Galerija Singidunum Knez Mihailova 40

Galerija "Singidunum" je izložbeno-prodajna galerija ULUPUDS-a, osnovana 1980.godine. U donjem nivou se odvija godišnji program samostalnih, grupnih i sekcijskih izložbi članova ULUPUDS-a. U gornjem nivou se nalaze prodajni eksponati članova ULUPUDS-a: slike, grafike,ikone, ilustracije, slikana svila, tekstil, modni detalji, skulpture, eksponati od keramike, lampe, suveniri.

telefon: 011 21 85 323 e-mail: singidunum@ulupuds.org.rs website: http://www.ulupuds.org.rs|www.ulupuds.org.rs