Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Rotari pokret - 100 godina služenja čovečanstvu

Dokumentarno- edukativna izložba o Rotari pokretu namenjena lokalnoj zajednici u prostoru novosadske Galerije Bel Art povodom 100. godišnjice Rotari fondacije.

Realizuje se u saradnji sa Rotari klubom Novi Sad Dunav. Autori izložbe su Vesna Latinović i Milan Dimitrić.

Cilj je upoznavanje i demistifikacija uloge Rotari pokreta, uz “druženje i služenje” zajednici, što je geslo ove najveće nevladine organizacije na svetu, koja – zbog svoga globalnog značaja – ima i stalno mesto u Ujedinjenim nacijama. Predstavićemo publici Rotari pokret, istoriju pokreta u Srbiji, ispričati priču o našim postignućima te pozvati posetioce da nam se pridruže u interaktivnom programu.

Revolucija je reč čije značenje vezujemo za prelomne istorijske trenutke, za promene sistema i epoha... Pored ovih velikih, “istorijskih”, revolucija, postoje i one male, koje se dešavaju svakoga dana, uporno, i koje su “manje važne”. Ali, upravo te “male revolucije” - menjaju na bolje nas i naš odnos prema kulturi Najveća revolucija je neprestano raditi na sebi i aktivno doprinositi svom okruženju.

Galerija Bel Art Bulevar Mihajla Pupina 17

Galerija Bel Art je osnovana 1994. godine u Novom Sadu. Bavi se organizovanjem izložbi, prezentacijom umetničkih radova (slika, skulptura, crtež, grafika), atribucijom, procenom, restauracijom i konzervacijom, posredovanjem u prodaji umetničkih dela, izdavanjem umetničkih monografija i publikacija iz oblasti likovne umetnosti, organizacijom kolonija, simpozijuma i okruglih stolova. Namenjena je ljubiteljima umetnosti, umetnicima i kolekcionarima. Poseban segment aktivnosti predstavlja međunarodna saradnja u oblasti likovne umetnosti i organizovanje izložbi vojvođanskih umetnika u inostranstvu.

Izlaže najznačajnije autore srpske istorije umetnosti druge polovine XX veka, ali i mlade talentovane umetnike koji tek treba da se afirmišu na savremenoj likovnoj sceni. Bel Art je suorganizator sajma umetnosti ARTEXPO na Novosadskom sajmu na kome dodeljuje Nagradu Sava Šumanović za likovnu umetnost.

Galerija Bel Art je 2012. godine uvela Nagradu za likovnu kritiku Vertikala koju su na prvoj dodeli podelili Sava Stepanov (likovni kritičar, Novi Sad) i Bela Duranci (istoričar umetnosti, Subotica).

Umetnički savet: mr Olivera Janković, istoričarka umetnosti; Sava Stepanov, likovni kritičar; Mira Brtka, akademska umetnica i Vesna Latinović, urednica i direktorka.

telefon: 021 523 227 e-mail: bel.art@eunet.rs website: http://www.belart.rs|www.belart.rs