Noć muzeja

Razvoj jedne "vespe"

Eksponati predstavljaju stare predmete kojima su se ljudi služili u bližoj i daljoj prošlosti našeg kraja.

Zamislite da se prošetate kroz istoriju „vespe“.

U Noći muzeja slobodno širom otvorite oči i nemojte da zamišljate, gledajte - hronološku postavku „vespe“ u prostoru dovoljno velikom da vam obezbedi preglednost i uživanje. Sve su tu, od najstarijih modela iz četrdesetih godina prošlog veka, pa sve do kraja prošlog milenijuma, zaključno s poslednjim modelom s ručnim menjačem – „vespom PX“.

U Noći muzeja imaćemo priliku da vidimo posebno napravljenu „vespu Nole“, posvećenu našem teniseru u znak zahvalnosti za predstavljanje Srbije u svetu.

Vespa muzej Srbija Brzakova 2

„Vespa club Srbija“ po ugledu na „Museo Piaggio“ iz Ponteoere, a povodom 71. rođendana svog najistaknutijeg člana Zorana Luburića – Lubure, otvara „Vespa muzej Srbija“ u Beogradu.Jedinstveni muzej Vespiu Beogradu je proizašao iz ideje da se posetiocima predstavi nesvakidašnja kolekcija Piaggio modela vespi na jednom mestu, na kome mogu videti raličite modele koji su zaslugom poštovaoca i korisnika ovog skutera dovedene u stanje besprekornosti.Ideja o osnivanju muzeja Vespi u našem gradu je postajala unazad deset godina, ali je veliko interesovanje za izložbu, „Vespa- 55. Godina u Srbiji“ koja je održana oktobra 2012.godine u Galeriji Progres u Beogradu dala snage i volje da kolekcija postane pristupačna još širem broju zaljubljenika u Vespe putem interneta i kroz muzejsku postavku. I pored nedostataka prostora (muzej se nalazi u podzemnoj privatnoj garaži) želja nam je da ono što su majstorke ruke Zorana Luburića i nas ostalih članova klubova Beograda i Valjeva napravile, prikažemo posetiocima.

e-mail: vladavespa@gmail.com website: http://vespamuzejsrbija.rs/|www.vespamuzejsrbija.rs