Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Zlatne šezdesete - Rok istorija

21.00 RADIO BEOGRAD, Hilandarska 2

Za ovogodišnju manifestaciju "Noć muzeja" 20. maja od 21.00 h, Radio Beograd 202, „Rok muzej“, muzička kuća „Metropis“, Institut za savremenu muziku i Tehnika Radio Beograda pripremili su gala veče za muzičko putovanje kroz vreme.

Zlatne šezdesete - Rok istorija

Multimedijalna prezentacija će, rok muziku tog vremena, predstaviti kroz dvočasovni program koncertom iz Studija 6 Radio Beograda i tematskom izložbom koncertnih fotografija, autentičnih instrumenata i tehničkih uređaja sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. Ugostićemo i glumce prvog izvođenja mjuzikla "Kosa" u Ateljeu 212 davne 1969. godine.

Muziku tog vremena izvodiće Branko Marušić - Čutura, Srđan Gojković-Gile, Stari Majstori, Nenad Zlatanović - mr swagger, Bestbeat i Magic bush. Na počasnom mestu biće postavljen motor Harley Davidson kao svojevrstan simbol rok generacija. Ispred ulaza u Studio 6 iz Hilandarske ulice, biće izložen automobil sa kraja ludih šezdesetih i početka sedamdesetih - Triumph TR6. U muzičkoj kući „Metropolis“ posetioci će biti u prilici da vide postavku, gramofona, magnetofona, retkih izdanja kao i radio aparata tog vremena. Posetioci ove manifestacije i ove godine moći će da snime svoju glasovnu poruku u studiu Radio Beograda koju će zabeležiti Tehnika Radio Beograda koju ćemo sačuvati u Fonoteci Radio Beograda za buduće generacije. Moći će da se upoznaju sa digitalnom tehnikom za snimanje i upoznaju i isprobaju čari snimanja zvuka.

Obezbeđen je direktan prenos na talasima Radio Beograda 202, kao i video strim na zvaničnom You tube kanalu Radio Beograda i društvenim mrežama Facebook i Tviter.

Autori: Snežana Grujić glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, Zorana Bojičić direktor Tehnike Radio Beograda, Olga Kepčija, Deniza Petrović, Jelena Knežević i Vladimir Janković – Džet, Rok muzej.

Pogledajte i druge sadržaje Noć muzeja u RTS-u