Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Subotica

Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

VI umjetnička kolonija „Stipan Šabić” 2016.

Hrvatska likovna udruga „CroArt” od 2011. godine organizira prigodnu likovnu koloniju u spomen i sjećanje na Stipana Šabića, subotičkog pedagoga i likovnog umjetnika koji je zauzimao istaknuto mjesto na likovnoj sceni grada Subotice tijekom druge polovice 20. stoljeća. 

VI umjetnička kolonija „Stipan Šabić” 2016.

Kolonija je prošle godine održana u ugodnom ambijentu Salaša „Đorđević” nadomak Palićkog jezera gdje su se na pet dana okupili likovni umjetnici iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Njemačke i Australije.

Za ovu priliku priredili smo izbor radova nastalih na koloniji 2016. godine u različitim tehnikama i postupcima koje će publika moći pogledati u sklopu manifestacije Noć muzeja 2017. u galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici.

Na šestom sazivu međunarodne umjetničke kolonije „Stipan Šabić 2016“ sudjelovali su: Ante Karačić, Ankica Perge Karačić (Njemačka), Hristijan Sanev (Makedonija), Nera Matijević (Srbija), Dubravko Mokrović (Hrvatska), Emil Dobriban, Eniko Dobriban (Rumunjska), Goran Bujišić (Srbija), Lilian Carland Malbašić (Australija), Stjepan Albot (Srbija) a svoje radove su poslali i Dušan Bujišić (Srbija) te Ivica Mareković (Hrvatska).

Muzički performans

  • Džez trio „Gordan-Nenad-Zlatko“ 
  • Duo „Kontra Bajando“ koga čine profesori Muzičke škole u Subotici, Miroslav Idić-harmonika i David Sič-kontrabas
Hrvatska likovna udruga „CroArt“ Subotica Beogradski put 31

Hrvatska likovna udruga »CRO ART« iz Subotice osnovana je 25. siječnja 2011. godine. Okuplja amaterske i profesionalne likovne umjetnike, kao i ljubitelje likovne umjetnosti. Udruga broji 40 članova.

Ciljevi udruge su: poticanje i afirmacija likovnog stvaralaštva i umjetnosti; čuvanje, njegovanje kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo; organizacija umjetničkih kolonija, samostalnih i skupnih izložaba; organizacija predavanja, tribina, posjeta galerijama i muzejima.

Programi i projekti: HLU »CRO ART« organizira međunarodnu Umjetničku koloniju »Stipan Šabić« u sjećanje na istoimenog likovnog umjetnika i pedagoga iz Subotice. Osim ove, udruga organizira i Umjetničku koloniju »Pannon – Subotica« koja okuplja likovne stvaraoce iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. Ova likovna manifestacija organizira se jednom u godini u sve tri spomenute zemlje.

»CRO ART« ostvaruje suradnju sa udrugama u zemlji i inozemstvu sudjelovanjem u likovnim programima poput kolonija, radionica i sl. Dosad je ostvarena suradnja s udrugama iz Županje, Vinkovaca i Belišća u Hrvatskoj, Segedina i Kiškunfeleđhaza u Mađarskoj, te Plavne, Bača i Šida u Srbiji.

Redovita aktivnost udruge je i godišnja skupna izložba članova »CRO ART«-a, te izložba radova nastalih na Umjetničkoj koloniji »Stipan Šabić«.

telefon: 024-555-072 e-mail: website: