Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Šifra DIM

Šifra DIM

Umetnička grupa Art Brut Serbia izvešće performans „Diverzija ispod mosta, šifra: DIM“ u kome će članovi grupe i zainteresovani građani crtati i slikati na velikim platnima koja će biti instalirana u, oko i na Galeriji Štab.

Pored performansa biće otvorena izložba radova umetnika ove grupe koji ove godine izlažu na velikoj izložbi u Muzeju Hal San Pjer u Parizu, pa prošetajte.

Performans počinje u 21.00

Galerija ŠTAB Crnogorska 10

Galerija Štab zvanično je otvorena marta 2014. godine u trenutku reaktivacije celog industrijskog kvarta Savamale i transformacije istog u distrikt kulture i umetnosti, poput onih mnogobrojnih u Evropi i svetu. Štab je pokrenut pre svega  sa ciljem da ponudi još jedan, više nego potreban ovom gradu, prostor za promociju mladih, neafirmisanih autora i otkrivanje talenata iz zemlje i regiona. Međutim, već u prvoj godini rada ostvarene su saradnje ne samo sa mladim već i afirmisanim umetnicima, pre svega u oblasti vizuelne umetnosti, nekim od najznačajnijih predstavnika domaćeg postmodernizma i konceptuale. Ono što odlikuje galeriju jeste specifičan, nesvakidašnji industrijski prostor, smešten u svodove Brankovog mosta, prostor podređen potrebama I mogućnostima višenamenskog kulturnog okupljališta, visokog tehničko-izvedbenog nivoa čiji se programsko-prostorni kapaciteti mogu porediti sa najsavremenijim prostorima kulture u regionu i Evropi.

telefon: 063 1444 011 e-mail: info@galerijastab.com website: