Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Subotica

Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Na gradilištu, ponovo: umetnička akcija

Na gradilištu, ponovo: umetnička akcija

Na gradilištu, ponovo je umetnička akcija studenata 3. godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Različitim umetničkim prostornim intervencijama i akcijama, studenti će voditi publiku kroz Народно позориштe – Narodno kazalište – Népszínház u izgradnji, baveći se zajedničkim, grupnim i individualnim temama. Ova umetnička akcija je završni deo jednogodišnjeg sinteznog projekta u kome su se studenti, kao deo nastave, bavili identifikacijom, proučavanjem, vrednovanjem i novim kreativnim čitanjem specifičnih objekata i prostora grada Subotice. Rezultate ovog istraživanja možete da vidite na http://www.scen.uns.ac.rs/?page_id=18156. 

Vreme odvijanja događaja je od 20 do 24 časova. Ulaz u objekat Народно позориштe – Narodno kazalište – Népszínház : Trg slobode.

Fakultet tehničkih nauka, Departman za arhitekturu i urbanizam Trg Dositeja Obradovića 6

Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, kao najveći fakultet u zemlji, paralelno sa iženjerskim strukama razvija i interdisciplinarne studijske programe. Studenti Departmana za arhitekturu i urbanizam kroz određene kurseve na studijskom programu arhitekture razvijaju sposobnost kreativnog mišljenja, i interaktivnh odgovora na pitanja razumevanja i promišljanja prostora. U ishodu, ova praksa nudi odgovore u domenu učešća na različitim kulturnim manifestacijama.

telefon: 021/485 2467 e-mail: arhprojekt@uns.ac.rs website: http://www.ftn.uns.ac.rs/691618389/fakultet-tehnickih-nauka