Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Inđija

Noć muzeja, 20. maj 2017. od 17:00 do 01:00

Mali Pjer

Mali Pjer

U subotu, 21. maja sa početkom u 18.00 časova u Kulturnom centru Inđija u maloj sali održaće se izložba dečije karikature Mali Pjer, koja je nastala u saradnji sa organizacijom Prijatelja dece Srbije.

Mali Pjer je konkurs za dečju karikaturu koju raspisuje organizacija Prijatelja dece Srbije a u Kalendaru je Ministarstva prosvete svih dečjih takmičenja. Program potom realizuju opštinske organizacije Prijatelja dece na prostoru Srbije.

Konkrs ima za cilj razvijanje dečje kreativnosti i umetničkih talenata. Realizuje se na školskom, opštinskom, okružnom i republičkom nivou.

U opštini Inđija osnovna škola Dušan Jerković je koordinator, gde učestvuje veliki broj škola sa teritorije Sreme na okružnom nivou

Kulturni centar Vojvode Stepe 40a

Početkom maja 2001. godine, SO Inđija je u saradnji sa organizacijama USAID i OTI započela projekat pod nazivom «Građanski parlament» koji je za cilj imao realizaciju arhitektonsko-građevinskih i infrastrukturnih projekata od opšteg društvenog interesa. Voljom građana, pristupilo se rekonstrukciji Sokolskog doma u Inđiji, koja je završena maja 2003. Rekonstruisan Sokolski dom otvoren je 15. maja 2003. Otvaranjem modernog Kulturnog centra, kao osnove daljeg kulturnog razvoja grada, rešen je višegodišnji problem Opštine Inđija. Tokom proteklih šest godina rada Kulturni centar Inđije je postao prepoznatljiv kao jedan od najuspšnijih primera decentralizacije kulture u Srbiji. Kulturni centar poseduje pozorišno-bioskopsku salu sa 203 mesta, konferencijsku salu / galerijski prostor sa 40 mesta modernog i prijatnog enterijera, KC café club, savremenu audio/video /scensku opremu.
Od 2007. godine u sastavu Kulturnog centra nalazi se i Kuća Vojnovića, sa legatima Đorđa Vojnovića i Nikole Petkovića i galerijskim prostorom.