Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Ulični surferi – istorija skejtbordinga

Skejtbording (skateboarding) je nastao tokom 40-ih i 50-ih godina prošlog veka u Kaliforniji, a izmislili su ga dokoni surferi u iščekivanju velikih talasa na okeanu.

Prvi skejtovi, osim po dimenzijama, ne razlikuju se mnogo od današnjih ali je uticaj koji je skejtbording ostavio na popularnu kulturu, muzičku i modnu industriju izuzetno značajan. Izložba fotografija i retkih eksponata, druženje sa lokalnim skejterima, projekcije filmova, predavanja i koncerti, samo su deo programa koji smo spremili za posetioce Kutka. Vidimo se na noćnoj vožnji!

Američki kutak Petra Drapšina 3

Američki kutak je mala biblioteka koja sadrži knjige, časopise i druge audio i video materijale na engleskom jeziku i mali kulturno obrazovni centar osnovan 2004. godine u cilju međukulturne razmene Srbije i SAD, kroz različite oblike informisanja. Nastao je kao zajedniči projekat Ambasade SAD u Beogradu i Kulturnog centra grada Novog Sada.

U Američkom kutku se održavaju izložbe, predavanja, kursevi engleskog jezika i časovi konverzacije, dečiji programi, seminari i prezentacije američkih predavača, profesora i drugi kulturno obrazovni programi. Neki od od najaktuelnijih programa su časovi konverzacije i kursevi jezika, prezentacije prevoda knjiga američkih autora i obeležavanje meseca džeza.

Američki kutak poseduje bogatu kolekciju knjiga američke klasične književnosti, beletristike i stručne literature, više od 50 različitih časopisa, kolekcije di-vi-di izdanja, muzike na audio CD-ovima i brojne publikacije Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Članstvo i svi programi Američkog kutka su besplatni!

telefon: 021 47 22 840 e-mail: novisad@americancorners.rs website: http://www.ac-novisad.org|www.ac-novisad.org