Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Srbija u Velikom ratu

Izložba originalnih stranica i naslovnica iz dnevne strane i domaće štampe. Na izloženim fotografijama vidi se srpsko stanovništvo, vojska, državno rukovodstvo... Većina fotografija nastala je u izgnanstvu, od kojih mnoge u toku albanske golgote. Moći će da se vide i isečci iz novina koji prikazuju obeležavanje praznika u izbeglištvu, kao i retke fotografije kralja Petra među narodom.

Knjižara Most Zmaj Jovina 22

Knjižara Most se već dvadeset godina nalazi na istoj adresi gde okuplja ljubitelje istorije, arhitekture, filozofije, sociologije i filmske umetnosti, a pre svega, ljubitelje lepe književnosti. Ipak, u knjižari posebno mesto zauzimaju mnogobrojne knjige o Novom Sadu.

Mnogi još pamte kako su se, dok su nam mostove rušili, u Mostu okupljali da okrepe duh. Most je dugo bio tajanstvena tačka Novog Sada. Tu se skupljao svet viđeniji i manje viđen, pisci, pesnici, novinari, prijatelji knjižare... Danas se vraćamo starim druženjima i novim poznanstvima uz izložbe i promocije koje ponovo postaju svakodnevica podrumskog života.

telefon: 021 529 899 e-mail: knjizara.most@gmail.com website: http://www.facebook.com/knjizaramost|www.facebook.com/knjizaramost