Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Razvoj naftne industrije u Srbiji

NIS je kompanija sa bogatom istorijom, koja seže do daleke 1949. godine kada su se začeci jugoslovenske naftne privrede tek nazirali. Muzej NIS-a pruža osvrt na period dug skoro sedam decenija, pune entuzijazma, inovacija i velikih dostignuća. Sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike. Posetioci Noći muzeja moći će da se u Muzeju NIS-a na interaktivni način informišu o tome šta je nafta, kako se dobija, kada i gde je prvi put potekla u našoj zemlji.

Muzej naftne industrije Srbije Narodnog fronta 12

TEATAR 34 je repertoarsko pozorište, koje se nalazi u strogom centru grada Novog Sada i čine ga dve pozorišne scene -SCENE 34, dramska scena za odrasle i scena za decu „VESELA KORNJAČA“. Promovišući savremeni teatarski izraz, a u isto vreme negujući klasičnu pozorišnu tradiciju mladi profesionalni umetnici stvaraju svoja dela. Sala TEATRA 34 prima 34 posetioca, nalazi se u ulici N. Pašića 34 i svojom intimnošću pruža mogućnost da se na uzbudljiv i drugačiji način doživi pozorište i kultura.

Inovativnim odnosom prema umetnosti TEATAR 34, okuplja mlade umetnike i daje sebi za cilj postavljanje novih postulata i njihovu primenu u kulturnoj sferi ovih prostora.

Pozorište je potreba!

TEATAR 34 je pozorišna institucija nastala iz želje da se objedine dve pozorišne scene, jedne namenjene deci, a druge namenjene odrasloj publici.

TEATAR 34 svojom programskom koncepcijom, koja obuhvata samostalnu pozorišnu produkciju dramskih predstava doprinosi afirmaciji mladih profesionalnih umetnika raznih profila

TEATAR 34 u svom sklopu poseduje i jedinstven javni galerijski prostor, pod nazivom GALERIJA HODNIK

telefon: 021 481 1111 e-mail: fpr.komunikacija@nis.rs website: http://www.nis.rs|www.nis.rs