Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Pola veka Studija „M“

U godini kada Studio „M” Radio-televizije Vojvodine puni 50 godina, pokrajinski javni servis predstavlja nesvakidašnji multimedijalni program!

Izložba, u donjem holu predstavlja osvrt na bogatu istoriju Studija „M”,prostora koji je prerastao u sinonim zvučne istorije regiona.

Zašto je i kako u Studiju „M“ održan poslednji nastup Korni grupe?

Četvorica anonimnih Skopljanaca arhetipskog imena Leb i sol, u istom prostoru, preko noći menjaju zvučnu sliku Yu-rocka. Otkud oni?

Da li je „Zabranjeno plakatirati“, još jedan „M“ proizvod, harizmatičnih Buldožera najbolji album Yu rocka?

Pa Balašević. Prvi put, drugi, treći...

Novotalasovci u „M“ prostoru kidaju sve veze sa tradicijom – Azra, Film, Električni orgazam...

U „M“ ulaze i vraćaju se Bajaga i instruktori, Ekaterina Velika, Obojeni program...

Neprežaljeni „NS plus“ snima serijal „Unplugged“: Vlada Divljan, Električni orgazam, Yu-grupa, S vremena na vreme, Dejan Cukić, Kerber...

Sporadično, ali sa vrhunskom audio ostavštinom stižu Chat Baker, Duško Gojković, Stjepko Gut, Jimmy Cobb, Boško Petrović, Salvatore Nistico, LA Quartet, Bubiša Simić, Miljenko Prohaska, Jože Privšek, Aladar Pege, Pierre Michelot, Matija Dedić, Bojan Zulfikarpašić, Andy Bey...Big Bandovi RTS,HRT, RTV Slovenija i Danskog radija...da bi se 1988. okupio Big Band, European Broadcasting Union (18 muzičara iz 14 zemalja)...

U okviru interaktivne radionice “Karaoke” imate priliku da se oprobate u pevanju poznatih numera, koje su, svojevremeno, snimljene u Studiju “M”. Svoje pevačko umeće pokažite u našem improvizovanom studiju, nakon čega, svoj nastup možete poslušati i pogledati na našoj internet stranici, www.rtv.rs.

Gornji hol i sala Studija “M” rezervisani su za mnogobrojne koncerte “uživo” i video projekcije koncerata! Za Vas “uživo” nastupaju Narodni orkestar Radio-televizije Vojvodine, Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, kao i Tribute bend Ekatarina Velika. Na smete propustiti ni video mix najboljih koncerata, koji su održani, upravo, u Studiju „M“.

Dobrodošli!

18-21h, Donji hol: KARAOKE, Oprobaj se u pevanju hitova!

18-01h, sala Studija „M“: VIDEO KONCERTI

19-21h, Gornji hol: KONCERTI (live)

19h Koncert Narodnog orkestara Radio-televizije Vojvodine

20h Koncert Velikog tamburaškog orkestara Radio-televizije Vojvodine

21h Koncert Tribute benda Ekatarine Velike

Studio M Ignjata Pavlasa 3

RTV je nezavisan javni radiodifuzni servis građana Vojvodine, koji proizvodi i emituje radijski, televizijski i multimedijalni program na 10 jezika, 24 časa

dnevno. Informišemo, obrazujemo i zabavljamo na srpskom, mađarskom, slovačkom, rumunskom, zatim rusinskom, ukrajinskom, hrvatskom, bunjevačkom, romskom i makedonskom jeziku. Pored toga, neke emisije se prevode i na jezik znakova, namenjen gledaocima oštećenog sluha.

Medijski javni servis građana Vojvodine svojim slušaocima i gledaocima nudi najnovije vesti iz Pokrajine, zemlje i sveta, stručne analize, ljudske priče, edukaciju, zabavu, pesmu, smeh, jednom rečju-život.

Informacije iz svih oblasti društvenog i političkog života i stvaralaštva, sa dva televizijska i četiri radijska kanala, mogu se pratiti i uživo, preko interneta. Portal RTV-a ističe se i po tome što se mnoge emisije mogu gledati odloženo, kao i po servisu “Čitaj mi”, koji je namenjen slepim i slabovidim osobama.

Omiljene emisije, najnovije vesti, kao i program mogu se pratiti i preko mobilnog telefona, uz pomoć naše android aplikacije.

website: http://www.rtv.rs|www.rtv.rs