Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Krugovi

Likovno kreativna radionica za decu.

U okviru projekata edukativnog karaktera Udruženje umetnika Lumens će organizovati likovno kreativnu radionicu za decu u galeriji Podrum, gde će istovremeno biti postavljena izložba slika eminentnog umetnika iz Indije Siraj Saxena.

Deca će imati priliku da u neposrednom kontaktu sa umetnikom aktivno učestvuju u stvaranju likovnih dela na temu likovnost indijskih ornamenata, kao i u realizaciji zajedničke slike uz eksperimentisanje likovnih tehnika i korišćenje različitih materijala.

Pored autora izložbe umetnice Jasmina Diklić i Jelena Bjelica demonstriraće tehniku kolaža i izradu keramike.

U likovnoj radionici učestvovaće deca iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i Novosadskog humanitarnog centra.

Galerija Podrum, Trg slobode 3

Galerija Podrum Trg slobode 3 (Apolo centar)

Izdvajanjem pozorišnog odseka Istorijskog odeljenja Vojvođanskog muzeja 1982. godine, povodom 120-godišnjice osnivanja Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, formiran je Pozorišni muzej Vojvodine. Muzej je organizaciono podeljen u tri odeljenja za pozorišnu istoriju: period do Prvog svetskog rata, međuratni period i period posle Drugog svetskog rata. U depoima Muzeja smešteno je preko 60.000 eksponata (manuskripata, dramskih dela, fotografija, plakata, prepiske, programa, umetničkih dela, maketa, scenografskih i kostimografskih skica, memoarske građe, ličnih predmeta pozorišnih stvaralaca i drugih predmeta). Muzej nema stalnu postavku, usled nedostatka prostora; u okviru stalne postavke Muzeja Vojvodine predstavljeni su manji fragmenti istorije pozorišnog stvaralaštva Vojvodine.

telefon: 021 426 532 e-mail: galerijapodrum@neobee.net