Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Javni čas:crtanje po modelu – portret

Portret kao univerzalna crtačka disciplina, uvek je pružao prostor za jedinstven izražaj, posebno na polju dečije kreativnosti. U zavisnosti od uzrasta dece, njihova crtačka rešenja su izuzetno kreativna i maštovita.

Grupa od 20-ak dece će na platou ispred Muzeja, crtati portret po modelu. Model koji će pozirati je profesionalni model sa Akademije Umetnosti.

Deca će raditi na formatima 30x50cm, tehnika: kombinovana tenika na papiru.

Od 18h do 19.30h - plato ispred MSUV

Udruženje građana Studio Mano Bulevar Kralja Petra 33/29

Dečija likovna radionica Studio Mano je od 2008 god. saradnik MSUV u okviru programa Edukacija _ program za najmlađe. U program su uključena deca uzrasta od 4 do 14 godina.

Rad sa decom baziran je na teorijskoj i praktičnoj edukaciji, koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku deci, kroz grupni i individualan rad i širok spektar tema i materijala; učenje kroz rad i igru; upoznavanje sa delima i pravcima moderne umetnosti, kroz saradnju sa kustosima MSUV i uključivanjem u njihove programske aktivnosti, kao i afirmaciju mladih kreativaca, putem aktuelnih konkursa i izložbi.

Programom rada obuhvatili smo I najmlađi uzrast od 3 I 4 godine. Rad sa njima baziran je na igri i učenju, kroz boje i oblike. Crtanjem I slikanjem u različitim slikarskim materijalima i tehnikama, deca razvijaju motoriku i veštinu komunikacije i na taj način postaju spremniji za predškolske i školske ustanove.

Edukaciju realizujemo i u dogovoru sa osnovnim školama, u izložbenim prostorima Muzeja savremene umetnosti Vojvodine kako bi najmlađi imali neposredan kontakt sa delima i tendencijama savremene umetnosti.

Polazeći od pretpostavke da obrazovanje predstavlja snažan instrument kulturnog razvoja, Studio Mano i MSUV žele da sprovedu prepoznatljivu kulturnu politiku, koja će omogućiti participaciju dece u javnom kulturnom životu grada u kom žive I šire.

Program studia realizuju:

Dejana Nešović, dipl. slikar

Mia Stojanović, dipl. vajar

telefon: 060.43.47.356 e-mail: studio_mano@yahoo.com