Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Fazoni i fore

Ove godine navršava se 30 godina od početka emitovanja serije ‘’Fazoni i fore’’ i predviđen je nastavak snimanja serijala za jun 2015.g. Za vreme dečijeg bloka ovogodišnje Noći muzeja predstavićemo decu koja su učestvovala i izabrati nove male učesnike serijala ‘’Fazoni i fore’’.

Pozivamo bake i deke, kao i mame i tate, koji su odrastali uz seriju ‘’Fazoni i fore’’ da nam dovedu svoju decu ili unuke, koji žele da učestvuju u novom serijalu.

Petrovaradinska tvrđava, Lagum 10

18 h – 21 h dečiji blok

Prezentacija filmske muzike braće Vranešević

Prezentacija filmske muzike braće Vranešević, animirani dokumentarni filmovi, nekadašnjeg tzv. ’’crnog talasa’’. Biće prikazani delovi filmova Želimira Žilnika, Karpa Aćimovića – Godine, Vere Vlajić, Zorana Jovanovića...

Petrovaradinska tvrđava, Lagum 10

21 h – 02 h

Laboratorija zvuka Petrovaradinska tvrđava, Lagum 10

Na Petrovaradinskoj tvrđavi, u prostoru Lagum 10, u nekadašnjem tonskom studiju braće Vranešević, jula 2013.g. za vreme Exit festivala otvoren je prvi audio-vizuelni muzej Laboratorija zvuka. U prostoru se nalaze magnetofoni Telefunken iz 1958, Revox, Ampex, kao i tonske miksete od 16, 24, 36, 64 kanala, koji predstavljaju muzejsku vrednost s obzirom na sada promenjenu digitalnu formu snimanja slike i zvuka. Svi instrumenti su povezani tako da su i danas u funkciji, a na projekcionom platnu emituju se video materijali vezani za rad Laboratorije zvuka braće Vranešević (filmska, pozorišna, primenjena muzika, koncerti...)

telefon: 063/503-121 e-mail: dina.vranesevic@gmail.com