Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Dečija radionica Fotogram

Fotogram je umetnička fotografska tehnika koja se radi bez fotografkog aparata – kamere . Ovim postupkom se dobija slika senke koja se pravi tako da autor ispod povećavajućeg aparata ( ili nekog drugog izvora svetlosti ) smešta neeksponirani foto-papir koji je osetljiv na svetlo na kome stvara kompoziciju sa različitim providnim i/ili ne providnim predmetima. Posle osvetljavanja papira i njegovog razvijanja nastaje slika gde se na crnoj pozadini ističu beli ili sivi predmeti što zavisni od dužine ekspozicije i providnosti upotrebljenih predmeta. Najpoznatiji tvorac fotograma bio je američki fotograf Man Rej koji je svoje fotograme nazivao „rejogramima“. Vilijam Henri Foks Talbot oko 1838. godine je eksperimentisao sa fotogramima biljaka. Animatori – instruktori će biti učenici / studenti Srednje škole za dizajn Bogdan Šuput, Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu i Akademije umetnosti u Novom Sadu

Izložba Fotogram

Izložba Fotogram članova FKVSV kao predložak / podsticaj za dečiju radionicu Fotogram

Šta ste propustili da pogledate

Šta ste propustili da pogledate u Galeriji Foto kino i video saveza Vojvodine od prošle Noći muzeja. Projekcija svih izložbi FKVSV održanih od 17. maja 2014. do 15.maja 2015.

Foto, kino i video savez Nikole Pašića 34

Foto kino i video savez Vojvodine okuplja preostale klubove na teritoriji Vojvodine ( FKVK „ Rada Krstić“ u Somboru, FK „Pannonija“ u Subotici, KFFA „Ponjavica“ u Banatskom Brestovcu, FK „Novi Sad“, FK“Vojvodina, FK „Novi Sad 1901“ i Kino Klub „Novi Sad“ u Novom Sadu ) ali i pojedince koji aktivno učestvuju i izlagačkim aktivnostima Saveza. Osim galerijskog prostora u ulici Nikole Pašića 34, Foto kino i video savez Vojvodine koristi i hol APOLO centra ( trg Slobode 3 ) kao alternativni izlagački prostor u kome se javnosti prikazuju uglavnom mlađi autori, kao i foto izložbe posvećene nekim jubilejima.

telefon: 021 520 780 e-mail: fkvs.com@gmail.com website: http://www.fkvsv.com|www.fkvsv.com