Noć muzeja

Subotica

Noć muzeja

Adolf

Adolf je projekat studenata treće godine Departmana za arhitekturu i urbanizam, realizovan kroz kurs Efemerna arhitektura školske 2014/2015. godine, i uz podršku Pastervog zavoda u Novom Sadu, kao site-specific instalacija posvećena raslojavanju mikrokosmosa Adolfa Hempta.

U susretu sa specifičnim ambijentom Hemptove kuće u Kliničkom centru Vojvodine, posetioce ćemo provesti kroz jedinstveni svet našeg protagoniste - uzbudljiv, neočekivan i domaštan.

Gde se sve krije Adolf?

Da li ćemo osvestiti doktora u sebi?

Šta prostorno-vremenski entitet jednog skrivenog mikrokosmosa može da nam ponudi?

Projekat se realizuje u

Pasterovom zavodu u sklopu Kliničkog centra Vojvodine, Kuća Adolfa Hempta

Hajduk Veljkova 1, Novi Sad

Fakultet tehničkih nauka, Departman za arhitekturu i urbanizam Trg Dositeja Obradovića 6

Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, kao najveći fakultet u zemlji, paralelno sa iženjerskim strukama razvija i interdisciplinarne studijske programe. Studenti Departmana za arhitekturu i urbanizam kroz određene kurseve na studijskom programu arhitekture razvijaju sposobnost kreativnog mišljenja, i interaktivnh odgovora na pitanja razumevanja i promišljanja prostora. U ishodu, ova praksa nudi odgovore u domenu učešća na različitim kulturnim manifestacijama.

telefon: 021/485 2467 e-mail: arhprojekt@uns.ac.rs website: http://www.ftn.uns.ac.rs/691618389/fakultet-tehnickih-nauka|www.ftn.uns.ac.rs/691618389/fakultet-tehnickih-nauka