Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Novi hardveri na starim računarima

Razvoj računarstva ide vrtoglavom brzinom i danas gotovo niko više ne pravi programe za starije verzije operativnih sistema. A šta je sa računarima starim 30-ak godina? Može delovati iznenađujuće, ali pravljenje softvera i hardvera za stare 8-bitne i 16-bitne računare danas je veoma popularna aktivnost.

Dođite da vidite i probate šta se to sve novo pravi za stare računare! Članovi udruženja Once Upon a Byte upoznaće vas sa radom starih računara i trodimenzionalnim prikazima u video igrama.

Once Upon a Byte

www.onceuponabyte.org

Novi hardveri na starim računarima
Zepter International Grčkoškolska 2, 1. sprat

Turistička organizacija grada Šapca(TOŠ) pravni je naslednik nekadašnjeg Turističkog saveza Grada Šapca. U ovom obliku organizacije postoji od 1995. godine. Njena prava aktivnost počinje da se realizuje od proleća 1996. godine. Njene funkcije unapređenju turističke ponude Šapca su brojne i raznovrsne.

Najvažnije su sledeće:

- Očuvanje, zaštita i valorizacija turističkih vrednosti na nivou opštine i grada Šapca,

- Iniciranje i osmišljavanje novih aktivnosti na unapređenju kvaliteta turističke ponude Šapca,

- Koordinacija aktivnosti raznovrsnih subjekata koji čine turističku ponudu i objedinjavanje u jedinstven turistički proizvod Šapca,

- Organizacija informativno-propagandne delatnosti kao i promotivna funkcija,

- Organizacija najznačajnijih turističkih manifestacija na nivou Opštine kao što su: Festival cveća "Ruže Lipolista", Međunarodni plivački maraton "Jarak-Šabac", "Čivijada" i druge,

- Osmišljavanje, izdavanje i distribucija suvenira Šapca,

- Animacija seoskih domaćinstava u cilju razvoja seoskog turizma na nivou Opštine, kao i drugih vidova turizma,

- Saradnja sa turističkim organizacijama gradova i opština kao i sa Turističkom organizacijom Srbije,

- Predstavljanje turističke ponude Šapca na sajmovima turizma, turističkim berzama i turističkim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

website: http://www.zepter.rs|www.zepter.rs