Noć muzeja

Upoznaj moju letelicu

Uoči Noći muzeja, u autentičnom prostoru Muzeja vazduhoplovstva, učenici surčinskih škola, uz pomoć saradnika sa Fakulteta likovnih umetnosti, kreiraće postavku ekskluzivno za Noć muzeja. Iskoristite jedinstvenu priliku i uživajte u stvaralaštvu naših najmlađih umetnika i nagrađenim radovima sa likovne radionice „Upoznaj moju letelicu“ i radovima sa likovnih konkursa „Mladi umetnici“.

Prošlost u sliciSamo u Noći muzeja posetioci će imati priliku da vide retko izlagana dela naših najpoznatijih autora, inspirisana letenjem, a koja se kriju u riznicama Muzeja vazduhoplovstva. Pored toga, specijalno te večeri moći ćete da uživate i u izložbi slika i grafika Budimira Dimitrijevića i njegovom jedinstvenom, melanholičnom i fantastičnom svetu, koji samo na prvi pogled asocira na ovaj realni.

Muzej vazduhoplovstva Aerodrom Nikola Tesla

Muzej vazduhoplovstva je osnovan 1957. godine sa željom da se sačuvaju materijalna svedočanstva značajna za nastanak i razvoj vazduhoplovstva na našim prostorima. Na stalnoj izložbenoj postavci posetioci mogu "prošetati" kroz Vek avijacije, od prvog aviona iz 1910. godine do letelica iz 1999. godine.

telefon: 011/2670-992 e-mail: kontakt@muzejvazduhoplovstva.org.rs website: http://www.muzejvazduhoplovstva.org.rs|www.muzejvazduhoplovstva.org.rs
2 Jugoslavija u 6 priča
Jugoslavija u 6 priča Pаlаtа Srbije