Noć muzeja

Poziv na sudar

Hajde, bez straha, znamo da želite da kreirate izložbu! Dvoje umetnika, fotografije, prazni zidovi galerije i beskrajni univerzum mašte – vama na usluzi! Umetnici Jelena Micić i Žarko Aleksić priredili su vam interaktivno iskustvo i „sudar“ svetova – i vi i oni u ulozi i umetnika i kustosa. Odaberite po jednu fotografiju sa dve gomile, povežite ih u celinu i kreirajte sopstveno malo delo. Za vašu kreaciju je obezbeđeno mesto na zidu galerije, i to u elitnom okruženju. Pogledajte zanimljive foto-kolaže Jelene Micić nastale mobilnim telefonom, kao i radove s konkursa koji je realizovan u saradnji s neformalnom grupom UMETNIK*. Požurite na „Sudar“!

Galerija u Eurocentru Makedonska 30

Galerija EUROCENTAR je nastala iz želje nekoliko entuzijasta i ljubitelja umetnosti da se u modernom i luksuznom, a umetnički već oplemenjenom ambijetu TRŽNO-POSLOVNOG CENTRA "EUROCENTAR" stvori mala kulturna oaza i pruži posetiocima mogućnost za drugačiji sadržaj. Vremenom je ova ideja u mnogome prevazišla prvobitne ambicije i postala prepoznatljiva tačka na kultunoj mapi Beograda. Za relativno kratko vreme svog postojanja (manje od dve godine), bila je domačin i takvim veličinama kao što su Akademici XX i XXI veka - slikari i vajari, ali i debitantima, gostima iz inostranstva i mladim, a već renomirani umetnicima. U godini Tesle, dve velike izložbe su bile posvećene ovom velikanu. Široka, ali uvek izuzetno kvalitetna programska orijentacija, omogućila je mesto i za karikaturu i umetničku fotografiju i, danas nedovoljno zastupljenu, skulpturu.

Od kraja decembra 2004 godine u Galeriji je održano preko 20 samostalnih i grupnih izložbi. Ono što je njenim tvorcima verovatno najdraže, postala je mesto okupljanja i slikara i ljubitelja umetnosti i poznatih galerista ( s kojima je ostavarena izuzetna saradnja) i svih poštovalaca vanvremenskog i neprolaznog.

telefon: 011 3373 073 e-mail: info@eurocentar.com website: http://www.eurocentar.com |www.eurocentar.com