Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Polet - Ekonomska propaganda u Jugoslaviji 1969-1980.

18:00 - 02:00

Likovni salon KCNS

Stari trendovi su opet u modi! Vesele i kreativne sedamdesete čekaju da ih ponovo otrkijete...

NIS vam omogućava da na zanimljiv način upoznate bogatu društvenu istoriju jednog vremena, kroz vrhunske dizajnerske i umetničke domete iz perioda 70-ih godina. Neki su ovaj duštveni period nazivali „veselim“, neki „revolucionarnim“, a pojedini i najvažnijim periodom u istoriji dizajna. Svežina vizuelnih rešenja i prepoznatljiv ton nezaboravnih 70-ih godina odiše koloritnim dizajnom, utiskom udobnog života i opšteg entuzijazma koji je vladao u to vreme. Kroz niz zanimljivih reklamnih oglasa i specifičnih vizuelnih rešenja, osetićete polet i energiju date epohe: mirne i vesele boje koje odaju utisak istovetnog stila života.

Videćete najprepoznatljivije, reprezentativne novinske oglase objavljene u nedeljniku „Ekonomska politika“ u periodu od 1969 do 1980. godine. U pitanju je svojevrsna antologija tog vremena koja vizuelnim narativom oslikava odnos tržišta i privrede, potrebu za približavanjem potrošačima i proširenje marketinških pravila i filozofije.

Nesvakidašnji spoj zapadnih tekovina oglašavanja, s jedne, i socijalistickog estetizma, s druge strane. Progresivna likovnost, duhovitost, visoki konceptualni dometi i lajfstajl u pokušaju!

Osetite oglašavanje na jugoslovenski način!

Polet
Kulturni centar Novog Sada Katolička porta 5

Kulturni centar Novog Sada je institucija sa tradicijom dugom preko pola veka, koja prezentuje kulturnu delatnost u okviru raznovrsnih programa – scenskog, muzičkog, likovnog i filmskog, književnih i društvenih tribina, izdavačke delatnosti, festivala, manifestacija i niza multimedijalnih i interdisciplinarnih projekata. Poznat je po svojoj otvorenosti i prijemčivosti novim tendencijama u kulturi, dinamičnim međunarodnim kontaktima, saradnji sa institucijama i umetnicima i animiranju svih generacija umetnika. Programska delatnost KCNS se realizuje u njegovim prostorijama: Art klubu, velikoj sali Kulturnog centra, u Likovnom salonu, Malom likovnom salonu, ali i u prostorima drugih organizacija i institucija kulture, pozorišnim dvoranama, galerijama, kao i u otvorenim prostorima - gradskim trgovima, dvorištima, na Petrovaradinskoj tvrđavi...

telefon: 021 528 972 e-mail: kcns@eunet.rs website: http://www.kcns.org.rs|www.kcns.org.rs