Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Once Upon a Byte: FP(S) Edition

18:00 -02:00

Half-Life, Quake, Doom, Halo, Call od Duty, Battlefield, Counter Strike... Ljubiteljima first person (shooter) igara su ovi naslovi verovatno poznati. Ali, kako je sve to počelo? Koje su to bile prve igre iz perspektive prvog lica na kućnim računarima i kako se ovakav način prikaza vremenom razvijao? Ako vas interesuje kako su izgledali "pra-pradede" vašeg omiljenog FPS-a, svratite na Once Upon a Byte: FP(S) Edition. Kockasta grafika zagarantovana!

FTN Novi Sad + PMF Novi Sad / Once Upon a Byte

Once Upon a Byte se prvenstveno bavi prikupljanjem, restauracijom i izlaganjem računara i računarske opreme iz 70-tih, 80-tih i 90-tih godina prošloga veka, sa ciljem edukacije o razvoju računarske pismenosti na prostorima bivše Jugoslavije.

http://www.nutlane.com/time_m.php?s=onceuponabyte

Once Upon a Byte: FP(S) Edition
Prirodno-matematički fakultet MF Novi Sad Trg Dositeja Obradovića 3

Prirodno-matematički fakultet je obrazovna i naučna ustanova na kojoj se stiču znanja i obavljaju naučna istraživanja iz oblasti biologije, hemije, fizike, matematike, informatike, geografije, turizmološke struke i zaštite životne sredine na pet departmana: Departmanu za biologiju i ekologiju, Departmanu za fiziku, Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Departmanu za hemiju i Departmanu za matematiku i informatiku. Fakultet je osnovan 1969. godine, mada počeci bavljenja prirodnim i matematičkim naukama na ovim prostorima dosežu u mnogo dalju prošlost.

telefon: 021/455-630 e-mail: nastava@pmf.uns.ac.rs website: http://www.pmf.uns.ac.rs|www.pmf.uns.ac.rs