Noć muzeja

Novi Sad

Noć muzeja

Foto-nomadi

18:00 - 02:00

Galerija kluba “Tribina mladih”

Imaćete priliku da otputujete gotovo dva veka unazad i prisustvujete procesu izrade kolodijumske fotografije. U mobilnoj laboratoriji, ispred zgrade Kulturnog centra Novog Sada, dočekaće Vas Foto-nomadi (Predrag Uzelac , Miša Keskenović i gost iz Slovenije Borut Peterlin), koji će demonstrirati čitav postupak ove tehnike iz 19. veka. Njihovi modeli biće slučajni prolaznici, naši sugrađani, možda baš Vi.

Moći ćete da prisustvujete i postavci izložbe u nastajanju, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Sve ovo će biti projektovano putem live streaming-a na velikom platnu, na kom će se

naizmenično smenjivati dešavanja u laboratoriji i galeriji, kao i videokonferencija autora iz čitavog sveta koji se bave ovom tehnikom.

Razotkrijte, u eri novih tehnologija, magiju nastajanja fotografije na veličanstven, alhemijski način! Budite publika, eksponat i učesnik ovog fenomenalnog događaja!

Foto-nomadi
Kulturni centar Novog Sada Katolička porta 5

Kulturni centar Novog Sada je institucija sa tradicijom dugom preko pola veka, koja prezentuje kulturnu delatnost u okviru raznovrsnih programa – scenskog, muzičkog, likovnog i filmskog, književnih i društvenih tribina, izdavačke delatnosti, festivala, manifestacija i niza multimedijalnih i interdisciplinarnih projekata. Poznat je po svojoj otvorenosti i prijemčivosti novim tendencijama u kulturi, dinamičnim međunarodnim kontaktima, saradnji sa institucijama i umetnicima i animiranju svih generacija umetnika. Programska delatnost KCNS se realizuje u njegovim prostorijama: Art klubu, velikoj sali Kulturnog centra, u Likovnom salonu, Malom likovnom salonu, ali i u prostorima drugih organizacija i institucija kulture, pozorišnim dvoranama, galerijama, kao i u otvorenim prostorima - gradskim trgovima, dvorištima, na Petrovaradinskoj tvrđavi...

telefon: 021 528 972 e-mail: kcns@eunet.rs website: http://www.kcns.org.rs|www.kcns.org.rs